Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Ο ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΜΑΣ!


Όταν ζεις συνειδητά την ζωή σου και δεν την αφήνεις απλός να παίρνει έτσι ανούσια τότε σίγουρα οι λάθος επιλογές σου είναι λίγες και αυτές πάλι τις βλέπεις σαν ένα τρόπο για να πάρεις κάποιο μάθημα αυτογνωσίας είναι όμως και κάποιες επιλογές που έχουν διαφορετική βαρύτητα και επιπτώσεις.

Πάντως ό,τι και να γραφτεί παρακάτω ένα πράγμα να θυμάστε! Ποτέ δεν είναι αργά να φτιάξουμε την ζωή μας, από επιλογές που θα έχουμε κάνει από καρδίας
1) Δίνοντας την εντύπωση ενός χαρακτήρα  που στην πραγματικότητα δεν είσαι!
Το τι πραγματικά είσαι είναι έντονο και δυνατό, γιατί είναι από καρδίας, φαίνεται! Είναι εύκολο να είσαι αυτό το άτομο γιατί είσαι εσύ ! Προσπαθώντας όμως να μπεις στο ρολό μιας περσόνας διαφορετικής πραγματικότητας από εσένα, έχει μεγάλο ψυχικό κόστος και στο τέλος θα έχεις κάνει λάθος επιλογές, για την λάθος ζωή που τελικά εσύ δεν θα έπρεπε να ζήσεις και τελικά σε οδήγησε σε αδιέξοδα.
Για όλα υπάρχει όμως τρόπος, ακόμη και αυτό να έχει γίνει άρχισε γυρίζοντας το τιμόνι προς τον πραγματικό σου εαυτό εκφράζοντας τις πραγματικές απόψεις σου σταδιακά και αποκτώντας την πραγματική συναίσθηση του εαυτού σου! Όσοι είναι να μείνουν κοντά σου, θα μείνουν πραγματικά για αυτό που είσαι!
2) Αφήνοντας άλλους να παίρνουν αποφάσεις στην θέση μας.
Για αυτή την επιλογή τι να πω. Είναι μεγάλο το ατόπημα! Θες να ζήσεις την ζωή σου η να ταΐζεις την μαριονέτα στο θέατρο του παράλογου; Από τους γονείς που θα σου διαλέξουν καριέρα μέχρι τους πολύ απαιτητικούς φίλους και την λάθος καθιέρωση συντρόφου! Η ζωή μπορεί να γίνει και η ίδια πολύ σκληρή! Αν όμως αρχίσεις να δηλώνεις τι πραγματικά θέλεις και τι όχι ! Βάζοντας όρια ακόμα και τώρα κάτι θα καταφέρεις ποτέ δεν είναι αργά και ας ξεβολέψεις μερικούς δεν πειράζει! Υπάρχουν και καρέκλες να κάτσουν και όχι μόνο ο σβέρκος σου!
3) Να ζεις στην άγνοια
Το "δεν είναι δίκια μου δουλεία" είναι στρουθοκαμηλισμός! Το τι συμβαίνει στον κόσμο γύρω μας και δίπλα δεν είναι κάτι που δεν μας αφορά! Το ότι κάτι δεν έχει χτυπήσει την πόρτα μας δεν σημαίνει ότι μας είναι αδιάφορο. Όλα συνδέονται μεταξύ τους! Προσπάθησε να το κάνεις κτήμα σου αυτό σαν ένια για να έχεις συναίσθηση της φύσης των ανθρώπων και μέρος του σύμπαντος στο οποίο ζεις! Μην παρασιτοζωείς εις βάρος της ανθρωπότητας και γίνε μέρος της.

4) Να συναναστρέφεσαι μίζερους ανθρώπους
Οι μίζεροι άνθρωποι, σαν άλλες οργανικές πύλες, ρουφούν την ενεργεία σου αποδυναμώνοντάς σε! Τρέφονται από καταστάσεις δυστυχίας και θλίψης που πολλές φόρες οι ίδιοι σου δημιουργούν για να νιώσουν αυτοί καλά με τον εαυτό τους και την μικροπρεπή ζωή τους! Κάνε τους στην άκρη όσο είναι καιρός και αν μείνεις μόνος τι πειράζει! Λίγοι και καλοί αυτοί που χαίρονται με την χαρά σου και αυτοί που σε βοηθούν στην θλίψη σου !
5) Να μην είσαι υπεύθυνος για τις πράξεις σου
Το να αποφεύγεις τις εύθηνες σου συνεχεία είναι ένα μάταιο κυνηγητό χωρίς τέλος κάποια στιγμή θα σε πιάσει η συνείδηση σου και θα σου πει
- Πότε θα βάλεις μυαλό; Έχεις καταστρέψει και έχεις καταστραφεί! Που θα βάλεις το τέλος; Επιτέλους μεγάλωσε! Όλοι κάνουμε λάθη! Το να παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας, Αναγνωρίζοντας τα λάθη μας κάποιες φόρες διορθώνοντας τα και άλλες παραδέχοντας που κάναμε λάθος χωρίς την επανάληψη του, είναι μεγάλο πράγμα και εδώ μπορούμε να πούμε το ποτέ δεν είναι αργά!
6) Να το βάλεις κάτω!
Μην παραδίνεσαι εύκολα αν κάτι δεν μπόρες να το ολοκληρώσεις τώρα κάνε ένα διάλειμμα και ξανάκανε το! Δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει θα το κάνω με διαφορετικό τρόπο και χρόνο αλλά θα το κάνω! Έλα τώρα που δεν μπορείς! Αν μπορεί άλλος μπορείς και εσύ και είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει ας κάνεις εσύ την πρωτεια1
7) Να είσαι άκαρδος προς τους άλλους!
Το να φέρεσαι άκαρδα και αναίσθητα προς τους άλλους, πάντα στο τέλος της ημέρας το μόνο που θα κάνεις είναι να δημιουργείς ένα μεγάλο κενό στο οποίο θα ζήσεις μόνος σου μέσα του. Όλοι οι άνθρωποι έχουν καλοσύνη μέσα τους και αν σου φερθήκαν άσχημα και αν έχεις πιει φαρμάκι από την ζωή κάνε την αρχή και σταματά αυτό το αέναο κύκλο εδώ! Μην μοιράζεις άλλο πικρία και θυμό! Δώσε αγάπη και θα λάβεις αγάπη και στην τελική μην το κάνεις για να πάρεις αλλά για να μελώσεις εσύ την κάρδια σου και να ξαναγίνεις καλύτερος άνθρωπος.

8) Να υπερ-αναλύεις τα πάντα
Καλό είναι να κάνουμε μια δεύτερη σκέψη για πράγματα που μας προβληματίζουν το να υπερ-αναλύουμε όμως, μας κάνει ψυχωτικούς και βγάζει πάντα αρνητικά αποτελέσματα.
Σταματήστε αυτό το μυρμήρισμα! Τα πράγματα είναι απλά και αν δεν είναι, γίνονται χωρίς πολύ σκέψη. Θέληση να υπάρχει! 
9) Αναβάλλοντας συνεχεία!
Το να αναβάλεις συνεχεία το σήμερα για το αύριο είναι ενα συνεχόμενο οργανωμένο χάος καταστροφής με γνωστά αποτελέσματα! Βάλε λίγο νεύρο στην ζωή σου, συντονίσου! Ξυπνά πρωί και βαλε πρόγραμμα! Κάνε κάτι γιατί στο τέλος θα βγάλεις ρίζες όπως σαν άλλη Κασσάνδρα φωνάζει η μάνα σου εδώ και χρόνια! Κουνήσου επειδή δεν γεννήθηκες για να μπεις στην αναμονή για τον θάνατο.! Έλα μάνα μου, σήκω η ζωή είναι ωραία και μπορεί να χώρισε τον άλλον και να θέλει να τα φτιάξει με σένα !
10) Να μην είσαι παραγωγικός
Πάντα μπορούμε να είμαστε παραγωγικοί να αφήσουμε το στίγμα μας στην ζωή στην οικογένεια μας στο κύκλο μας βοηθώντας κάνοντας κάτι και για άλλους όχι μόνο πράγματα για τον εαυτό μας!
Ποτέ δεν είναι αργά ! Και αυτά δεν τα γραφώ μόνο για να τα διαβάσετε μόνο εσείς αλλά και εγώ γιατί όλοι λίγο πολύ θέλουμε το σκούντημά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου