Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

ΜΕΡΟΣ Γ .....Ο ΠΡΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΤΗΣ ΤΑΞΙΔΙ!


Γιατί κάποιοι διαλέγουν την δυστυχία την πείνα την φτώχεια τον πόλεμο;
Για όλα υπάρχει ο ανώτερος σκοπός της ψυχής! Για αυτό αν μερικές φορές φωνάζουμε γιατί Θεέ μου, μου φέρνεις όλα αυτά τα προβλήματα, καλύτερα να πάμε μπροστά στον καθρέφτη και να τα πούμε σε εμάς εμείς διαλέξαμε τα δεινά της ζωής μας μην λιγοψυχούμε αλλά με θάρρος να κοιτάξουμε να λύσουμε και υπομονή τα προβλήματα μας ή αν δεν υπάρχει λύση σε αυτά να ξέρουμε ότι κάτι σημαντικό θα αποκοιμίσουμε ζώντας μέχρι το τέλος το διάστημα αυτό που εμείς έχουμε βάλει στο παιχνίδι της γνώσης.
Μα γιατί να γεννηθώ τυφλός; μα για να αναπτύξεις τις υπόλοιπες αισθήσεις σου και να μην κρίνεις από την εικόνα τα πάντα. Μα γιατί να γεννηθώ κουφός για να θελήσεις η επικοινωνία σου με τους ανθρώπους να είναι ποιο ουσιαστική και μέσα από το δικό σου πλάνο Ζωής να μάθουν να υπερπηδήσουν εμπόδια οι γονείς σου και το περιβάλλον σου γενικότερα, γιατί εδώ στην γη ερχόμαστε συνδυαστικά για να βοηθήσουμε και το έργο των άλλων δεν είναι ατομικό αυτό το παιχνίδι εξελίσσεσαι μέσα από τους άλλους και αυτοί μέσα από σένα!
Μα γιατί να ζήσω μια ζωή καλή η άσχημη και να πεθάνω από ναρκωτικά, μια απάντηση σε αυτό είναι για να δώσει ο ίδιος ο πόνος ώθηση στην μάνα αδελφή οικογένεια να κατανοήσουν τι πάει να πει εθισμός και να δόσεις ευκαιρία να εξελιχθούν μέσα από την συμπόνια και την αγάπη οι άλλοι όσο για σένα τον ίδιο να δόσεις μάχη εσύ με το σώμα σου. Μα γιατί να χάσω τον άντρα μου από ατύχημα μα για να βιώσεις την απώλεια και να σταθείς μόνη στα πόδια σου στην ζωή και η λίστα είναι ατελείωτη...
Το μόνο σίγουρο είναι ότι τελικά αυτό που μας στεναχωρεί. Καταστάσεις, άνθρωποι, συγκυρίες μας κάνει να εξελισσόμαστε. Τώρα όσο αφορά την συναναστροφή μας με ανθρώπους που μας κάνουν να υποφέρουμε με την συμπεριφορά τους, να ξέρετε ότι μέσα σε αυτό το ανθρώπινό κουφάρι που μισείτε είναι μια ψυχή που σας αγαπάει πιο πολύ! Γιατί στο προγεννητικό σχέδιό σας, η πιο αγαπημένη σας ψυχή, ήθελε να πάρει αυτό τον ρολό κάτι σαν ένα μακάβριο αστείο μεταξύ ψυχών!
Οπότε δεν χρειάζεται να μισήσετε την πεθερά σας, το αφεντικό σας, τον άντρα που χωρίσατε... Αναγνωρίστε ότι αυτή η ψυχή που σας παιδεύει, παίζει έναν ρόλο σε μια παράσταση και η πραγματικότητα της δεν είναι αυτή. Αν δούμε τα πράγματα όπως πραγματικά είναι! Το ταξίδι μας θα γίνει ποιο ευχάριστο και οι πιέσεις θα είναι ποιο διαχειρίσημες και το ερωτηματικό σας πια θα είναι "τι να μου έχω σκαρώσει για παρακάτω στην Ζωή;" και να γελάτε με αυτό!
Πάντως εγώ αυτό το κάνω πια... Δεν έπιανε τόσο εύκολα στην αρχή, αλλά όσο περνάει ο καιρός γίνεται ποιο βατό για έμενα! Ας γίνει αυτό το κείμενο μια αρχή για να ψάξετε να διαβάσετε να ακούσετε να βρείτε την πραγματική μεγαλοσύνη της ψυχής και μην κολλήσετε στο ρόλο που παίζει σε αυτό τον έργο της τωρινής της ζωής!
Γιατί το να ζεις δεν κρύβεται μόνο στην φράση η "Ζωή είναι ωραία"! Η Ζωή είναι πολλά πράγματα, και το ωραίο είναι ότι πρέπει να τα βιώσεις όλα! Πήγαινε λοιπόν στον καθρέπτη σου και πες στον εαυτό σου!
"Shine on you crazy diamond"
Γιατί η πραγματικότητα σου είναι η ψυχή σου και η ψυχή δεν μαυρίζει με τίποτα θα λάμπει πάντα αιώνια ακατάπαυστα ότι και να περάσει....είναι η αιώνια αποτύπωση της αγάπης του Θεού!

ΠΕΡΣΑ ΜΙΧΑΛΑΤΟΥ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου