Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

ΠΕΡΙ ΝΗΣΤΕΙΑΣ....ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΨΥΧΗΣ


Η νηστεία σαν θέμα όποιος αρχίσει να το διαβάζει νομίζει ότι θα κάνω αναφορά σε διάφορες θρησκείες και τι λένε αυτές για αυτό! Όχι φίλοι μου αυτό εδώ το κείμενο δεν έχει να κάνει με τέτοιες αναφορές Ας αρχίσουμε από το σώμα μας. Είμαστε ότι τρώμε πόσες φορές το έχουμε ακούσει διαβάσει και ξαναδιαβάσει;
Αυτό δεν σημαίνει ότι το έχουμε κατανοήσει κιόλας όλα τα τρόφιμα δεν μας δίνουν την ίδια ποιότητα ενέργειας, μπορεί να μας δίνουν την ίδια ενέργεια σαν θερμίδες αλλά η ποιότητα της ενέργειας
που παίρνουμε είναι μακράν διαφορετική το ίδιο είναι να τρώμε αγνό συμπυκνωμένο φως όπως είναι τα φρούτα τα λαχανικά και τα όσπρια; Η το κρέας και το ψάρι τα οποία δεν εγκλείουν φως αλλά μόνο σκοτάδι;
Όπως και ο μεγάλος μύστης Πυθαγόρας έλεγε "το σώμα είναι το σαρκικό λασπώδες μέρος φυλάκισης της ψυχής η οποία αποτελείτε από φως και ενέργεια, υψηλής δόνησης ." Τώρα όταν θέλουμε να κάνουμε καθαρμό σώματος ουσιαστικά τρεφόμαστε με φως για να ενδυναμώσουμε τον έσω εαυτό μας που είναι η ψυχή! Όσο τρέφεις με παρόμοιες τροφές από το οποίο είναι κατασκευασμένο το κέλυφος που εσωκλείει την ψυχή δηλαδή σάρκα, τότε τρέφεις ποιο πολύ αυτό το μέρος της ύπαρξης σου!
Την σάρκα σου και όχι το πνεύμα σου! Πολλοί από εσάς θα πείτε, παν μέτρο άριστο εντάξει, αλλά δεν μπορείς να είσαι δολοφόνος με μέτρο. Ή να σκοτώνεις και είσαι δολοφόνος ή όχι! Αυτός είναι λίγο κλέφτης ή για κάποιον είναι λίγο παιδεραστής... Έτσι και η ψυχή έχει ανάγκη την νηστεία για να τραφεί και αυτή! Χωρίς μέτρο απόλυτα με φως!
Μαζί με την ψυχή θέλει απεγνωσμένα να κάνει παρέα και το νου! Το οποίο αποκτά ιδιαίτερη διαύγεια μέσω της νηστείας και έτσι μπορεί να κατανοήσει και να συλλάβει μεγαλύτερες ιδέες και ποιότητες από όταν είναι τοξινομένο από τροφές και συμπεριφορές!
Πάνω σε αυτό λοιπόν τώρα σχετικά με τις συμπεριφορές η αποτοξίνωση του νου, είναι η ενδυνάμωση της θέλησης για υγιείς συμπεριφορές, εγκράτεια, χαρακτήρα και ενδυνάμωση των αρετών του ατόμου, τότε άνετα μπορεί να συνυπάρξει αυτό που ξέρουμε, το "νους υγιείς και σώματι υγιεί" εδώ έρχεται και δένουν όλα μαζί και με την ψυχή και έχουμε την ιερή πια "τριπλετα" του είναι μας, σώμα νους και ψυχή!
Όλα αυτά πλέον σε μια ιδανική κατάσταση για να μπορέσουμε να αντιληφθούμε την λεπτοφυή ύπαρξη μας ανάμεσα στους κόσμους και την αγάπη του Θεού, χωρίς περισπασμούς , έτσι ώστε να μας δώσει την χαρά να καταλάβουμε ο Θεός ότι είναι γύρο μας, παντού μας και εμείς να δώσουμε σε αυτόν την χαρά ότι τιμάμε με προσοχή και ευλάβεια την υπέρτατη δημιουργία του ....εμάς!
ΠΕΡΣΑ ΜΙΧΑΛΑΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου